Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne

Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne

Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne ia forma unui microbuz colantat, menit să călătorească prin țară, în zonele de risc din perspectiva sclaviei moderne. În interiorul microbuzului sunt amplasate manechine, fiecare prezentând experiențe reale ale unor persoane ce au suferit diferite forme de exploatare.

Muzeul Mobil își va începe călătoria prin țară, în perioada 1-4 noiembrie 2019, oprindu-se mai întâi în șapte sate din Vrancea și Focșani. Acesta va fi plasat în fața școlilor, primăriilor, bisericilor, târgurilor și în alte zone de interes pentru localnici, cu scopul de a aduna comunitatea locală în jurul unei probleme care poate afecta orice persoană în orice moment.

Proiectul se va extinde ulterior la nivel național, în țări din sud estul Europei și în Balcani, dat fiind faptul că majoritatea victimelor traficului de persoane din Uniunea Europeană sunt recrutate din această zonă.

Proiectul este inițiat de Aurora Martin, în calitate de bursieră a Departamentului de Stat al SUA și susținut de American Councils, Ambasada Sustenabilității în România și Baroul București, alături de care vor avea loc dezbateri pe tema sclaviei moderne în șapte licee și două universități din București, în perioada 18 octombrie – 18 decembrie 2019.

Evenimentul de lansare al proiectului a avut loc pe 17 octombrie 2019 și mulți dintre parteneri ne-au fost alături: Departamentul de Stat al SUA, American Councils, GLC – Teach Democracy, International Justice Mission (IJM), International Organization of Migration (UN), Amnesty Internațional București, International Work Finder, Universal Emergency Relief (UK), Association for Efficient and Responsible Governance (Moldova), Enable Company (Moldova), HotWeek.ro, RoNews.co.uk, Asociația Viață fără Violență, Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Asociația eLiberare, Fundația Uși Deschise, Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună, Asociația Eu, Tu și Ei (Focșani), Vanemonde, Andor Tipo, masinapotrivita.ro și artistul Ruslan Lazarin, care a realizat videoclipul oficial al campaniei.

Cu flashmoburi pe această melodie, s-au prezentat Colegiul Național Al. Ioan Cuza din Focșani, Colegiul Național Pedagogic Spiru Haret din Focșani și Sweet Dance Studio.

Flashmob Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza Focșani