Despre noi

Scopul Inuman.ro constă în atragerea atenției asupra diferitelor forme de exploatare ale sclaviei moderne. Ne dorim să demonstrăm că sclavia nu este un capitol închis al trecutului, ci dimpotrivă, rapoartele oficiale ale Departamentului de Stat al SUA și cele ale Uniunii Europene arată că, în prezent, România reprezintă principala sursă a Europei în ceea ce traficul de persoane, jumătate dintre victime fiind minore.

Conform Raportului privind traficul de persoane din 2019 al Departamentului de Stat al SUA, România rămâne o țară sursă principală pentru victimele traficului sexual și a exploatării prin muncă din Europa.

Aproximativ 62% din traficul de persoane din Uniunea Europeană se face în scopul exploatării sexuale iar locul secund e ocupat de traficul prin muncă forțată. Traficanții supun bărbați, femei și copii români la exploatare prin muncă în agricultură. Experții semnalează o creștere a numărului femeilor din România recrutate pentru căsnicii formale peste hotare; după intrarea în aceste căsătorii, femeile sunt forțate să se prostitueze sau să muncească. Minorii reprezintă 50% dintre victimele traficului, printre ei regăsindu-se și persoane aflate în îngrijirea statului, în special în orașele mici.

Cum ne opunem traficului de persoane?

I. Campanii de informare și conștientizare
II. Organizare comunitară
III. Educație în licee și universități